Eiken picknicktafel

Eiken picknicktafel

Zijn jullie op zoek naar een eiken picknicktafel? Een geoede keuze natuurlijk! Er zijn een aantal overwegingen die je kunt maken. Daar helpen we je graag mee.
Allereerst de houtsoort natuurlijk. Waarom is een eiken picknicktafel nou zo goed en zo populair? En welke maat picknick tafel wil je eigenlijk? Hoeveel mensen moeten er aan kunnen zitten, en wat past in jullie tuin? En de prijs-kwaliteit verhouding speelt natuurlijk ook mee. Genoeg overwegingen om te maken, daarom helpen we je graag een handje!

Is een eiken picknicktafel kopen nou echt zo’n goede keuze?

Zeker wanneer het zomer begint aan te breken, dan gaan heel veel Nederlanders aan tafel in de tuin! Lekker genieten van je ontbijtje in de zon. Of juist lekker bbq’en met vrienden, en daarna genieten van een wijntje op een zwoele zomeravond. Een stevige picknicktafel is dan natuurlijk ideaal. Het is niet voor niks dat in heel veel Nederlandse achtertuinen een picknicktafel te vinden is. Vanwege de stevigheid, de ruimte, het gemak, en het comfort. Met genoeg zitplaatsen en een goede zithoogte. Een groot voordeel van een eikenhouten picknicktafel is natuurlijk de stabiliteit, de betrouwbaarheid van jarenlang zitplezier. Je weet misschien pas echt hoe belangrijk dat is wanneer je wel eens aan een picknicktafel van goedkoper hout hebt gezeten.

Dus waar let je nou op bij het aanschaffen van een eiken picknick tafel? Dit zijn een paar afwegingen:

De kwaliteit van eikenhout

Kiezen voor een tafel van eikenhout is kiezen voor een sterke en stabiele picknicktafel. Met eiken kun je nog jarenlang onbezorgd genieten van picknicken in eigen tuin! Natuurlijk kun je kiezen voor andere goedkopere houtsoorten, maar dan lever je al gauw in op kwaliteit. Onze ervaring? ‘Goedkoop’ is toch echt vaak ‘duurkoop’, zeker als je er na een paar jaar achterkomt dat je alweer een nieuwe tafel nodig hebt.

Bij eikenpicknicktafel.nl hebben we er daarom voor gekozen om alleen picknicktafels te verkopen die gemaakt zijn van het beste eikenhout. Onze robuuste picknick tafels zijn gemaakt van 5 cm dikke eiken planken en gaan daardoor tot wel langer dan 10 jaar mee! Al onze eiken picknicktafels en meubels worden ontworpen en handgemaakt in onze timmerfabriek in Midden-Nederland. Geen import dus, maar echt degelijk Hollands vakmanschap.

Eikenhout staat alom bekend als een sterke en weerbestendige houtsoort. Natuurlijk zal na verloop van tijd eikenhout wel wat verkleuren, maar dat geeft het alleen maar meer een ‘puur natuur’ uitstraling.

Duurzame picknicktafels van eikenhout

Kwaliteit staat bij ons altijd voorop. Gelukkig kunnen we dat uitstekend combineren  met onze wens om duurzame producten te maken. We noemen onze picknicktafels dan ook, gerust en met trots, duurzame picknicktafels. Het eiken dat we inkopen en gebruiken voor onder andere onze eiken picknicktafels is voorzien van de “A score” van NL Greenlabel. Een topscore waar we blij mee zijn!

De afmeting van jullie picknick tafel

Bij het zoeken naar de juiste picknicktafel speelt de afmeting natuurlijk ook een grote rol. Welke maat picknickbank je kiest is onder andere afhankelijk van de ruimte die je in je tuin hebt. Daarnaast is het aantal personen dat aan je picknick tafel zit ook bepalend.

Wij verkopen eiken picknicktafels tussen de 1,5 meter en 3,5 meter. Dit zijn onze standaard afmetingen:

Onze picknicktafels hebben een hoogte van 1.55 meter. Dat is een prima hoogte om te zitten. Zowel voor volwassenen als voor iets oudere kinderen is de afstand tot het tafelblad prettig. Voor de kleinere kids die hun eigen tafel willen hebben verkopen we speciale kinderpicknicktafels. Deze zijn 30 centimeter lager dan de gewone tafels.

Het tafelblad van onze picknicktafels is ca. 75 cm breed. Dat is prettig voor een comfortabele zit en geeft volop ruimte voor borden, bekers en pannen op tafel.

Wanneer je hulp nodig hebt met het beslissen van welke afmeting het beste past voor jullie, dan helpen we natuurlijk graag. Neem even contact op, of maak een afspraak om langs te komen.

Eenvoudig zelf monteren

Het is altijd fijn wanneer de picknicktafel eenmaal staat, maar we weten dat het soms best een klus kan lijken om ‘m in elkaar te zetten! Met onze eenvoudige 5-stappen handleiding met foto’s zet je de picknicktafel gegarandeerd binnen 10 minuten in elkaar. De poten en het blad hebben wij al voorgemonteerd en genummerd. Ook zijn de gaten al voorgeboord. Het enige dat je nodig hebt is een (schroef)boormachine. Kom je er echt niet zelf uit? Neem dan even contact op, samen komen we er wel!

Wat zeggen onze klanten?

De meeste mensen die bij ons een eikenhouten picknicktafel kopen, komen bij ons via hun kennissen en vrienden. De beste reclame die er is natuurlijk! Een enkeling zet een ‘beoordeling’ op onze website, en daar zijn we ook blij mee. Hier zetten we er een paar op een rijtje:

Puur vakwerk en korte levertijd. Prettig zaken doen met dit bedrijf.

Tafel heeft een goede zithoogte en werd geleverd met een duidelijke montagehandleiding. Fluitje van een cent om ‘m in elkaar te zetten. Tafel voelt zeer degelijk en is mooi afgewerkt. Erg goed op de hoogte gehouden van mijn bestelling.

Mooie tafel. Makkelijk in elkaar te zetten door het goede voorbereidende werk in de werkplaats

Kijken voor je koopt?

Natuurlijk kun je ook eiken picknicktafels prima online bij ons bestellen. Je kijkt naar de afmetingen, de prijzen, de reviews en je bestelt. Maar het kan zijn dan je alles ook eerst even wilt bekijken voordat je koopt. Want eerlijk is eerlijk, het kan een prijzige aankoop zijn waar je heel wat jaren mee vooruit wilt. Dan wil je wel zeker weten dat je iets goed in huis haalt.

Daarom ben je bij ons van harte welkom om langs te komen. Neem een kijkje en overtuig jezelf van de kwaliteit van onze tafels en andere producten.

Heb je nog vragen, of wil je inderdaad een keer langs komen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Picknicktafel hardhout

Picknicktafel hardhout

Op zoek naar een picknicktafel hardhout? Een goeie keuze! Kiezen voor hardhout is kiezen voor kwaliteit, betrouwbaarheid en dus ook duurzaamheid. In dit bericht vertellen we je graag meer over eiken picknicktafels. Meteen maar even eerst de eerste vraag beantwoorden…

Is eiken hardhout?

Ja. Hardhout is hout dat afkomstig is van breedbladige loofbomen. Eiken is ook een breedbladige loofboom. Dus eiken is ook hardhout. Andere bekende hardhoutsoorten zijn walnoot en mahonie. Dit soort bomen groeien langzaam, waardoor hardhout vaak wat duurder is dan zachthout, zoals dennenhout.

Dit schrijft Cetabever over eikenhout: “Dit Europese hardhout kun je herkennen aan de lichte, gouden kleur met een rechte nerf en ongelijke structuur. Behalve dat de kleur verschilt van die van veel andere hardhoutsoorten, heeft eikenhout ook minder knoesten en is het zwaarder dan zachthout, zoals grenen.

Bij hardhout zul je wellicht eerst denken aan ‘teak’, maar dat is dan weer een ‘tropisch hardhout’.

Wij kiezen voor onze picknicktafels juist voor eikenhout. Eenvoudiger te vervoeren, minder belasting op het milieu, goed te bewerken en supersterk en betrouwbaar.

Eiken hardhout picknicktafels

Picknicktafels zijn bijna niet weg te denken uit een Nederlandse tuin. Bij picknicken denken we aan genieten van het ontbijt in de zon. Een uitgebreide lunch met verse broodjes. Of juist lekker lang bbq’en met vrienden, en daarna genieten van een wijntje op een zwoele zomeravond. Een hardhouten picknicktafel is dan natuurlijk ideaal. Vanwege de stevigheid, de ruimte, het gemak, en het comfort. Met genoeg zitplaatsen en een goede zithoogte. Een groot voordeel van een eikenhouten picknicktafel is natuurlijk de stabiliteit, betrouwbaarheid. Je weet misschien pas echt hoe belangrijk dat is wanneer je wel eens aan een picknicktafel van goedkoper hout hebt gezeten.

Dus waar let je nou op bij het aanschaffen van een goede picknicktafel? Dit zijn een paar afwegingen:

De kwaliteit van eikenhout

Kiezen voor een hardhout soort zoals eiken is kiezen voor een sterke en stabiele picknicktafel. Met eiken kun je nog jarenlang onbezorgd genieten van je picknicktafel! Natuurlijk kun je kiezen voor andere goedkopere houtsoorten, maar dan lever je al gauw in op kwaliteit. Onze ervaring? ‘Goedkoop’ is toch echt vaak ‘duurkoop’, zeker als je er na een paar jaar achterkomt dat je alweer een nieuwe tafel nodig hebt.

Bij eikenpicknicktafel.nl hebben we er daarom voor gekozen om alleen picknicktafels te verkopen die gemaakt zijn van het beste eikenhout. Onze robuuste picknicktafels zijn gemaakt van 5 cm dik eiken planken en gaan daardoor tot wel langer dan 10 jaar mee! Al onze eiken picknicktafels en meubels worden ontworpen en handgemaakt in onze timmerfabriek in Midden-Nederland. Geen import dus, maar echt degelijk Hollands vakmanschap.

Eiken staat alom bekend als een zeer sterke en weerbestendige houtsoort. Natuurlijk zal na verloop van tijd eikenhout wat verkleuren, maar dat maakt het alleen maar meer ‘puur natuur’ qua uitstraling.

Duurzame picknicktafels van eiken

Kwaliteit staat bij ons altijd voorop. Gelukkig kunnen we dat uitstekend combineren  met onze wens om duurzaam te werken. We noemen onze picknicktafels dan ook, gerust en met trots, duurzame picknicktafels. Het eiken dat we inkopen en gebruiken voor onder andere onze eiken picknicktafels is voorzien van de “A score” van NL Greenlabel. Een topscore waar we blij mee zijn!

De afmeting van je picknick tafel

Bij het zoeken naar de juiste picknicktafel speelt de afmeting natuurlijk ook een grote rol. Welke maat picknickbank je kiest is onder andere afhankelijk van de ruimte die je in je tuin hebt. Daarnaast is het aantal personen dat aan je picknick tafel zit ook bepalend.

Wij verkopen eiken picknicktafels tussen de 1,5 meter en 3,5 meter. Dit zijn onze standaard afmetingen:

Onze picknicktafels hebben een hoogte van 1.55 meter. Dat is een prima hoogte om te zitten. Zowel voor volwassenen als voor iets oudere kinderen is de afstand tot het tafelblad prettig. Voor de kleinere kids die hun eigen tafel willen hebben verkopen we speciale kinderpicknicktafels. Deze zijn 30 centimeter lager dan de gewone tafels.

Het tafelblad van onze picknicktafels is ca. 75 cm breed. Dat is prettig voor een comfortabele zit en geeft voldoende ruimte voor borden, bekers en pannen op tafel.

Wanneer je hulp nodig hebt met het beslissen van welke afmeting het beste past voor jullie, dan helpen we natuurlijk graag. Neem even contact op, of maak een afspraak om langs te komen.

Eenvoudig zelf monteren

Het is altijd fijn wanneer de picknicktafel eenmaal staat, maar we weten dat het soms best een klus kan lijken om ‘m in elkaar te zetten! Met onze eenvoudige 5-stappen handleiding met foto’s zet je de picknicktafel gegarandeerd binnen 10 minuten in elkaar. De poten en het blad hebben wij al gemonteerd en genummerd. Ook zijn de gaten al voorgeboord. Het enige dat je nodig hebt is een (schroef)boormachine. Kom je er niet uit? Neem dan contact op.

Wat zeggen onze klanten?

De meeste mensen die bij ons een eikenhouten picknicktafel kopen, komen bij ons via hun kennissen en vrienden. De beste reclame die er is natuurlijk! Een enkeling zet een ‘beoordeling’ op onze website, en daar zijn we ook blij mee. Hier zetten we er een paar op een rijtje:

Puur vakwerk en korte levertijd. Prettig zaken doen met dit bedrijf.

Tafel heeft een goede zithoogte en werd geleverd met een duidelijke montagehandleiding. Fluitje van een cent om ‘m in elkaar te zetten. Tafel voelt zeer degelijk en is mooi afgewerkt. Erg goed op de hoogte gehouden van mijn bestelling.

Mooie tafel. Makkelijk in elkaar te zetten door het goede voorbereidende werk in de werkplaats

Kijken voor je koopt?

Natuurlijk kun je ook eiken picknicktafels prima online bij ons bestellen. Je kijkt naar de afmetingen, de prijzen, de reviews en je bestelt. Maar het kan zijn dan je alles ook eerst even wilt bekijken voordat je koopt. Want eerlijk is eerlijk, het kan een prijzige aankoop zijn waar je heel wat jaren mee vooruit wilt. Dan wil je wel zeker weten dat je iets goed in huis haalt.

Daarom ben je bij ons van harte welkom om langs te komen. Neem een kijkje en overtuig jezelf van de kwaliteit van onze tafels en andere producten.

Heb je nog vragen, of wil je inderdaad een keer langs komen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Picknicktafel eiken

Picknicktafel eiken

Zoek je een picknicktafel eiken? Dan zijn er een aantal overwegingen die je kunt maken. Allereerst de houtsoort natuurlijk. Waarom is een eiken picknicktafel nou zo goed en zo populair? En welke maat tafel heb je eigenlijk nodig? Hoeveel mensen moeten er aan kunnen zitten, en wat past in je tuin? En de prijs-kwaliteit verhouding speelt natuurlijk ook mee. Genoeg overwegingen om te maken, daarom helpejn we je graag een handje!

Een eiken picknicktafel kopen, een goede keuze?

Zeker wanneer het zomerse weer begint te komen is buiten eten al gauw iets waar we aan denken. Lekker genieten van het ontbijt in de zon. Of juist lekker bbq’en met vrienden, en daarna genieten van een wijntje op een zwoele zomeravond. Een stevige picknicktafel is dan natuurlijk ideaal. Vanwege de stevigheid, de ruimte, het gemak, en het comfort. Met genoeg zitplaatsen en een goede zithoogte. Een groot voordeel van een eikenhouten picknicktafel is natuurlijk de stabiliteit, betrouwbaarheid. Je weet misschien pas echt hoe belangrijk dat is wanneer je wel eens aan een picknicktafel van goedkoper hout hebt gezeten.

Dus waar let je nou op bij het aanschaffen van een eiken picknick tafel? Dit zijn een paar afwegingen:

De kwaliteit van het eiken

Kiezen voor eiken hout is kiezen voor een sterke en stabiele picknicktafel. Met eiken kun je nog jarenlang onbezorgd genieten van je picknicktafel! Natuurlijk kun je kiezen voor andere goedkopere houtsoorten, maar dan lever je al gauw in op kwaliteit. Onze ervaring? ‘Goedkoop’ is toch echt vaak ‘duurkoop’, zeker als je er na een paar jaar achterkomt dat je alweer een nieuwe tafel nodig hebt.

Bij eikenpicknicktafel.nl hebben we er daarom voor gekozen om alleen picknicktafels te verkopen die gemaakt zijn van het beste eikenhout. Onze robuuste picknicktafels zijn gemaakt van 5 cm dik eiken planken en gaan daardoor tot wel langer dan 10 jaar mee! Al onze eiken picknicktafels en meubels worden ontworpen en handgemaakt in onze timmerfabriek in Midden-Nederland. Geen import dus, maar echt degelijk Hollands vakmanschap.

Eiken staat alom bekend als een zeer sterke en weerbestendige houtsoort. Natuurlijk zal na verloop van tijd eikenhout wat verkleuren, maar dat maakt het alleen maar meer ‘puur natuur’ qua uitstraling.

Duurzame picknicktafels van eikenhout

Kwaliteit staat bij ons altijd voorop. Gelukkig kunnen we dat uitstekend combineren  met onze wens om duurzaam te werken. We noemen onze picknicktafels dan ook, gerust en met trots, duurzame picknicktafels. Het eiken dat we inkopen en gebruiken voor onder andere onze eiken picknicktafels is voorzien van de “A score” van NL Greenlabel. Een topscore waar we blij mee zijn!

De afmeting van je picknick tafel

Bij het zoeken naar de juiste picknicktafel speelt de afmeting natuurlijk ook een grote rol. Welke maat picknickbank je kiest is onder andere afhankelijk van de ruimte die je in je tuin hebt. Daarnaast is het aantal personen dat aan je picknick tafel zit ook bepalend.

Wij verkopen eiken picknicktafels tussen de 1,5 meter en 3,5 meter. Dit zijn onze standaard afmetingen:

Onze picknicktafels hebben een hoogte van 1.55 meter. Dat is een prima hoogte om te zitten. Zowel voor volwassenen als voor iets oudere kinderen is de afstand tot het tafelblad prettig. Voor de kleinere kids die hun eigen tafel willen hebben verkopen we speciale kinderpicknicktafels. Deze zijn 30 centimeter lager dan de gewone tafels.

Het tafelblad van onze picknicktafels is ca. 75 cm breed. Dat is prettig voor een comfortabele zit en geeft voldoende ruimte voor borden, bekers en pannen op tafel.

Wanneer je hulp nodig hebt met het beslissen van welke afmeting het beste past voor jullie, dan helpen we natuurlijk graag. Neem even contact op, of maak een afspraak om langs te komen.

Eenvoudig zelf monteren

Het is altijd fijn wanneer de picknicktafel eenmaal staat, maar we weten dat het soms best een klus kan lijken om ‘m in elkaar te zetten! Met onze eenvoudige 5-stappen handleiding met foto’s zet je de picknicktafel gegarandeerd binnen 10 minuten in elkaar. De poten en het blad hebben wij al gemonteerd en genummerd. Ook zijn de gaten al voorgeboord. Het enige dat je nodig hebt is een (schroef)boormachine. Kom je er niet uit? Neem dan contact op.

Wat zeggen onze klanten?

De meeste mensen die bij ons een eikenhouten picknicktafel kopen, komen bij ons via hun kennissen en vrienden. De beste reclame die er is natuurlijk! Een enkeling zet een ‘beoordeling’ op onze website, en daar zijn we ook blij mee. Hier zetten we er een paar op een rijtje:

Puur vakwerk en korte levertijd. Prettig zaken doen met dit bedrijf.

Tafel heeft een goede zithoogte en werd geleverd met een duidelijke montagehandleiding. Fluitje van een cent om ‘m in elkaar te zetten. Tafel voelt zeer degelijk en is mooi afgewerkt. Erg goed op de hoogte gehouden van mijn bestelling.

Mooie tafel. Makkelijk in elkaar te zetten door het goede voorbereidende werk in de werkplaats

Kijken voor je koopt?

Natuurlijk kun je ook eiken picknicktafels prima online bij ons bestellen. Je kijkt naar de afmetingen, de prijzen, de reviews en je bestelt. Maar het kan zijn dan je alles ook eerst even wilt bekijken voordat je koopt. Want eerlijk is eerlijk, het kan een prijzige aankoop zijn waar je heel wat jaren mee vooruit wilt. Dan wil je wel zeker weten dat je iets goed in huis haalt.

Daarom ben je bij ons van harte welkom om langs te komen. Neem een kijkje en overtuig jezelf van de kwaliteit van onze tafels en andere producten.

Heb je nog vragen, of wil je inderdaad een keer langs komen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Picknicktafel hout

Picknicktafel hout

Zoek je een picknicktafel hout? Dan zijn er een aantal overwegingen die je kunt maken. Selecteer je alleen op prijs? Is goedkoop dan wel echt de beste keuze? Of speelt kwaliteit ook een rol? En welke afmeting picknicktafel zoek je, wat past in je tuin? En dan is er nog de keuze uit houtsoorten natuurlijk. Zoek je een eiken houten picknicktafel, of is douglas of een goedkopere houtsoort ook prima? 

Picknicktafel hout kopen, waar let je op?

Picknicktafel hout, eikenhouten tafels, handgemaakt

Een picknicktafel van goed hout, dat hoort er toch wel een beetje bij in een tuin in Nederland. In de lente of zomer heerlijk buiten eten aan je houten picknicktafel, en dan heerlijk natafelen met vrienden en familie. Ontspannen ontbijten in de tuin in de vroege zon, een heerlijk uitgebreide lunch met je gezin. Of juist een BBQ die de hele avond duurt. Daar hoort een picknicktafel bij, want juist zulke momenten wil je comfortabel kunnen zitten. Met voldoende ruimte, een prettige zithoogte, en vooral niet de angst dat de bank het begeeft als er nog één persoon op gaat zitten. Dus waar let je nou op bij het aanschaffen van een goede houten picknick tafel? We zetten een paar dingen voor je op een rijtje.

De kwaliteit van het hout

Dat goedkoop echt niet altijd de beste keuze is, dat mag duidelijk zijn. Het hangt natuurlijk af van je verwachtingen, en misschien van je budget, maar over het algemeen koop je een picknick tafel voor een wat langere termijn. Het is toch zonde om na 2 of 3 jaar te constateren dat je alweer een nieuwe moet aanschaffen. Maar hoe weet je nou dat de kwaliteit van je houten picknicktafel in orde is?

Er zijn natuurlijk goedkopere tafels van douglas of grenen in de markt, maar wij hebben gekozen om alleen picknicktafels aan te bieden die gemaakt zijn van eikenhout. Daar hebben we goede redenen voor! Wij kiezen altijd voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Onze houten picknicktafels zijn gemaakt van ca. 5 cm dik eikenhout, en gaan daardoor wel langer dan 10 jaar mee! Onze stevige eiken picknicktafels en andere meubels worden ontworpen en handgemaakt in onze timmerfabriek in Midden-Nederland. Geen import dus, maar oerdegelijk Hollands vakwerk door vakmensen.

Eikenhout staat algemeen bekend als zeer sterk en weerbestendig. Natuurlijk zal eikenhout na verloop van tijd wat grijzer gaan kleuren, maar dat maakt het alleen maar meer ‘echt’. Dat doet niets af aan de kracht van het hout.

Duurzame producten

Naast betrouwbaarheid en kwaliteit kijken we ook naar duurzaamheid. We willen ons verantwoordelijk voelen voor het goed omgaan met de natuur om ons heen, en dus ook met het kappen van bossen. Daarom stellen we hoge eisen aan het eikenhout dat we verwerken.

Het hout dat we inkopen en gebruiken voor onder andere onze eiken picknicktafels is voorzien van de “A score” van NL Greenlabel. Een erg hoge score waar we trots op zijn!

De afmetingen van je picknick tafel

Picknicktafels zijn er natuurlijk in heel veel afmetingen. Welke maat je kiest is onder andere afhankelijk van de ruimte die je in je tuin hebt. Daarnaast is het aantal personen dat aan je picknick tafel zit ook bepalend voor welke maat je zoekt.

Over het algemeen variëren picknicktafels in lengte tussen de 1,5 en 3,5 meter. Je kunt uitgaan van de volgende vuistregel:

Een gemiddelde picknicktafel heeft een hoogte van 1.55 meter. Daarmee heb je een prima hoogte om te zitten, en zowel voor volwassenen als voor iets oudere kinderen is de afstand tot het tafelblad prettig. De kinderpicknicktafels zijn 30 centimeter lager dan de gewone picknicktafels.

Het tafelblad is zo’n 75 cm breed. Dat geeft voldoende ruimte voor borden, bekers en pannen op tafel.

Eenvoudig zelf monteren

Het is altijd fijn wanneer de tafel eenmaal staat, maar we snappen dat het soms best een klus kan zijn om ‘m in elkaar te zetten! Een kant-en-klare tafel leveren kunnen we ook, maar daar zijn weer wat extra kosten aan verbonden. Met vervoer betaal je nou eenmaal voor de ruimte. Daarom is het gebruikelijk om picknicktafels als bouwpakket te leveren. We hebben er natuurlijk wel alles aan gedaan om het in elkaar zetten zo eenvoudig mogelijk te maken.

Met onze eenvoudige 5-stappen handleiding met foto’s zet je de picknicktafel gegarandeerd binnen 10 minuten in elkaar! De poten en het blad hebben wij al gemonteerd en genummerd. Ook zijn de gaten al voorgeboord. Het enige dat je nodig hebt is een (schroef)boormachine. Kom je er echt niet uit? Neem dan contact op, dan helpen we je verder.

Wat zeggen onze klanten?

De meeste mensen die bij ons kopen, komen bij ons via hun kennissen en vrienden. Dat is de beste reclame die er is natuurlijk! Een enkeling zet na een aankoop een ‘beoordeling’ op onze website, en daar zijn we ook blij mee. Hier lees je er een paar:

Puur vakwerk en korte levertijd. Prettig zaken doen met dit bedrijf.

Tafel heeft een goede zithoogte en werd geleverd met een duidelijke montagehandleiding. Fluitje van een cent om ‘m in elkaar te zetten. Tafel voelt zeer degelijk en is mooi afgewerkt. Erg goed op de hoogte gehouden van mijn bestelling.

Mooie tafel. Makkelijk in elkaar te zetten door het goede voorbereidende werk in de werkplaats

Eerst even zien voordat je koopt?

Natuurlijk kun je onze houten picknicktafels prima online bestellen. Je kijkt naar de afmetingen, de prijzen, de reviews, je bestelt, betaal en binnen een paar dagen staat ‘ie in je tuin. Maar het kan zijn dan je ‘m ook eerst even wilt kunnen zien voordat je ‘m koopt. Want eerlijk is eerlijk, het kan een prijzige ankoop zijn waar je heel wat jaren mee vooruit wilt. Dan wil je dus wel zeker weten dat je iets goed in huis haalt. Daarom ben je bij ons van harte welkom om even langs te komen. Neem een kijkje bij onze picknicktafels en overtuig jezelf van de kwaliteit van onze producten.

Heb je nog vragen, of wil je inderdaad een keer langs komen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Picknicktafel eikenhout

Picknicktafel eikenhout

Zoek je een picknicktafel eikenhout? Dan zijn er een aantal overwegingen die je kunt maken. Allereerst de houtsoort natuurlijk. Waarom is een eikenhouten picknicktafel nou zo goed, en zo populair? En welke afmeting heb je eigenlijk nodig? Hoeveel mensen moeten er aan kunnen zitten, en wat past in je tuin? En is de prijs doorslaggevend, of juist de kwaliteit?  

Een eikenhouten picknicktafel kopen, waarom zou je?

Zeker wanneer het lekkere weer er aan komt, is het al gauw iets waar we aan denken. Lekker buiten eten! Genieten van het ontbijt in de zon, of juist lekker barbecuen en daarna genieten van een wijntje op een zwoele zomeravond. Een eikenhouten picknicktafel hoort er dan gewoon helemaal bij. Vanwege de kracht, de afmetingen, het gemak, en het comfort. Met genoeg ruimte en een goede zithoogte. En stabiliteit, betrouwbaarheid. Je weet misschien pas echt hoe belangrijk dat is wanneer je wel eens op een goedkopere picknicktafel hebt gezeten.

Dus waar let je nou op bij het aanschaffen van een eikenhouten picknick tafel? Een paar dingen om te overwegen:

De kwaliteit van het eikenhout

Kiezen voor eikenhout is, over het algemeen, kiezen voor een sterke en stabiele picknicktafel, waar je nog jarenlang onbezorgd van zult genieten. Natuurlijk kun je kiezen voor andere houtsoorten, maar dan loop je de kans dat je inlevert op kwaliteit. En vaak is ‘goedkoop’ dan toch echt ‘duurkoop’, als je er na een paar jaar achterkomt dat je alweer een nieuwe nodig hebt.

Bij eikenpicknicktafel.nl hebben we daarom gekozen om alleen picknicktafels te verkopen die gemaakt zijn van het beste eikenhout. Onze robuuste picknicktafels zijn gemaakt van 5 cm dik eikenhout en gaan daardoor tot wel langer dan 10 jaar mee! Al onze eiken picknicktafels, en andere meubels, worden ontworpen en handgemaakt in onze timmerfabriek in Midden-Nederland. Geen import, maar echt degelijk Hollands vakwerk.

Eikenhout staat bekend als zeer sterk en weerbestendig hout. Natuurlijk zal na verloop van tijd eikenhout wat verkleuren, maar dat maakt het alleen maar meer ‘echt’.

Duurzame picknicktafels van eikenhout

Wij staan voor kwaliteit, maar ook voor duurzaamheid. We kunnen onze picknicktafels dan ook, gerust en met trots, duurzame picknicktafels noemen. Het eikenhout dat we inkopen en gebruiken voor onder andere onze eiken picknicktafels is voorzien van de “A score” van NL Greenlabel. Een erg hoge score waar we blij mee zijn!

De afmeting van je picknick tafel

Bij het zoeken naar een geschikt picknicktafel speelt de afmeting natuurlijk ook een grote rol. Welke maat picknickbank je kiest is onder andere afhankelijk van de ruimte die je in je tuin hebt. Daarnaast is het aantal personen dat aan je picknick tafel zit ook bepalend voor welke maat je zoekt.

Over het algemeen variëren picknicktafels in lengte tussen de 1,5 meter en 3,5 meter. Dit zijn de meest voorkomende afmetingen:

Onze picknicktafels hebben een hoogte van 1.55 meter. Dat is een prima hoogte om te zitten, en zowel voor volwassenen als voor iets oudere kinderen is de afstand tot het tafelblad prettig. De kinderpicknicktafels zijn 30 centimeter lager dan de gewone tafels.

Het tafelblad is ca. 75 cm breed. Dat is prettig voor een comfortabele zit en geeft ook voldoende ruimte voor borden, bekers en pannen op tafel. Wanneer je hulp nodig hebt met het beslissen van welke afmeting het beste past voor jullie, dan helpen we natuurlijk graag. Je kunt altijd even contact opnemen, of een afspraak maken om langs te komen. Dan geven we je advies op maat.

Eenvoudig zelf monteren

Het is altijd fijn wanneer de picknicktafel eenmaal staat, maar we weten dat het soms best een klus kan lijken om ‘m in elkaar te zetten! Met onze eenvoudige 5-stappen handleiding met foto’s zet je de picknicktafel gegarandeerd binnen 10 minuten in elkaar. De poten en het blad hebben wij al gemonteerd en genummerd. Ook zijn de gaten al voorgeboord. Het enige dat je nodig hebt is een (schroef)boormachine. Kom je er niet uit? Neem dan contact op.

Wat zeggen onze klanten?

De meeste mensen die bij ons een eikenhouten picknicktafel kopen, komen bij ons via hun kennissen en vrienden. De beste reclame die er is natuurlijk! Een enkeling zet een ‘beoordeling’ op onze website, en daar zijn we ook blij mee. Hier zetten we er een paar op een rijtje:

Puur vakwerk en korte levertijd. Prettig zaken doen met dit bedrijf.

Tafel heeft een goede zithoogte en werd geleverd met een duidelijke montagehandleiding. Fluitje van een cent om ‘m in elkaar te zetten. Tafel voelt zeer degelijk en is mooi afgewerkt. Erg goed op de hoogte gehouden van mijn bestelling.

Mooie tafel. Makkelijk in elkaar te zetten door het goede voorbereidende werk in de werkplaats

Kijken voor je koopt?

Natuurlijk kun je ook grote picknicktafels prima online bij ons bestellen. Je kijkt naar de afmetingen, de prijzen, de reviews en je bestelt. Maar het kan zijn dan je ‘m ook eerst even wilt zien voordat je ‘m koopt. Want eerlijk is eerlijk, het kan een prijzige aankoop zijn waar je heel wat jaren mee vooruit wilt. Dan wil je wel zeker weten dat je iets goed in huis haalt. Daarom ben je bij ons van harte welkom om langs te komen. Neem een kijkje en overtuig jezelf van de kwaliteit van onze tafels en andere producten.

Heb je nog vragen, of wil je inderdaad een keer langs komen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Grote picknicktafel

Grote picknicktafel

Wanneer je op zoek naar een grote picknicktafel dan zijn er een aantal overwegingen die je kunt maken. Welke afmeting heb je nodig? Hoeveel mensen moeten erop kunnen zitten, en wat past in je tuin? Is de prijs doorslaggevend? Of juist de kwaliteit?  En welke houtsoort heeft je voorkeur? Zoek je een eiken picknicktafel, of is douglas of een andere goedkopere houtsoort ook prima? 

Een grote picknicktafel kopen, waar let je op?

Grote stevige picknicktafel van 3 meter
Grote stevige picknicktafel van 3 meter

Lekker buiten eten aan een flink grote picknicktafel in de zomer. En daarna heerlijk natafelen met vrienden en familie. Dat is toch waar je aan denkt bij picknicktafels. Ontspannen ontbijten in de tuin, een heerlijk uitgebreide lunch met je kids en hun speelvriendjes. Of juist een BBQ die de hele avond duurt. Met zulke momenten wil je comfortabel kunnen zitten. Liefst aan een grote picknicktafel. Met genoeg ruimte en een goede zithoogte. En vooral niet de angst dat de tafel het begeeft als er nog één iemand gaat zitten.

Dus waar let je nou op bij het aanschaffen van een grote houten picknick tafel? We zetten een paar dingen voor je op een rijtje.

De afmeting van je picknick tafel

Als je zoekt naar ‘groot’, welke afmeting bedoel je dan precies? Picknicktafels zijn er natuurlijk in heel veel soorten en maten. Welke maat je kiest is afhankelijk van de ruimte die je in je tuin hebt. Daarnaast is het aantal personen dat aan je picknick tafel zit ook bepalend voor welke maat je zoekt.

Over het algemeen variëren picknicktafels in lengte tussen de 1,5 meter (de lengte van een kinderpicknicktafel) en 3,5 meter (het grootste model, picknicktafel voor 12 personen). Een goede vuistregel is bijvoorbeeld:

Een gemiddelde picknicktafel heeft een hoogte van 1.55 meter. Daarmee heb je een prima hoogte om te zitten, en zowel voor volwassenen als voor iets oudere kinderen is de afstand tot het tafelblad prettig. De kinderpicknicktafels zijn 30 centimeter lager dan de ‘volwassen’ tafels.

Het tafelblad is zo’n 75 cm breed. Dat is prettig voor een compacte zithoek in de tuin, maar geeft ook voldoende ruimte voor borden, bekers en pannen op tafel. Een lekker ruimte picknicktafel is minimaal 3 meter breed en bied dus ruimte aan zo’n 10 personen. Wil je liever nog groter, dan kies je voor het mdoel van 3,5 meter. Daar kun je dan zo’n 12 mensen aan kwijt.

De kwaliteit van het hout

Hoe weet je nou dat de kwaliteit van je grote houten picknicktafel voldoende is? Een en ander hangt natuurlijk af van de verwachtingen, en misschien van het budget. Maar over het algemeen koop je een picknick tafel voor een wat langere termijn. Het is toch zonde om na een paar jaar te moeten constateren dat je alweer een nieuwe nodig hebt.

Bij eikenpicknicktafel.nl hebben we gekozen om alleen picknicktafels te verkopen die gemaakt zijn van eikenhout. Onze robuuste picknicktafels zijn gemaakt van ca. 5 cm dik eikenhout, en gaan daardoor tot wel 10+ jaar mee! Onze stevige eiken picknicktafels en andere meubels worden ontworpen en handgemaakt in onze timmerfabriek in Midden-Nederland. Geen import, maar degelijk Hollands vakwerk.

Eikenhout staat bekend als zeer sterk en weerbestendig. Natuurlijk zal eikenhout wat verkleuren, maar dat maakt het alleen maar meer ‘echt’.

Duurzame picknicktafels

Gelukkig is het niet langer alleen maar een rage. Duurzaamheid is, zowel voor klanten als producten, echt iets dat hoog op de agenda staat. Want samen hebben we een verantwoordelijkheid om ook goed met onze bossen om te gaan. Let dus bij de aankoop van een picknicktafel ook op ‘hoe duurzaam is dit hout gekapt?’

Het hout dat we inkopen en gebruiken voor onder andere onze eiken picknicktafels is voorzien van de “A score” van NL Greenlabel. Een erg hoge score waar we trots op zijn.

Eenvoudige montage

Het is altijd fijn wanneer de tafel eenmaal staat, maar we weten dat het soms best een klus kan zijn om ‘m in elkaar te zetten! Zeker een grote picknicktafel kan best lastig zijn om in elkaar te zetten!

Met onze eenvoudige 5-stappen handleiding met foto’s zet je de picknicktafel gegarandeerd binnen 10 minuten in elkaar! De poten en het blad hebben wij al gemonteerd en genummerd. Ook zijn de gaten al voorgeboord. Het enige dat je nodig hebt is een (schroef)boormachine. Kom je er niet uit? Neem dan contact op.

Wat zeggen onze klanten?

Bijna alles staat tegenwoordig online. Dus ook wat klanten over leveranciers zeggen. Wij zeggen dan ook vaak tegen onze klanten “je hoeft ons niet te geloven, geloof onze referenties”. De meeste mensen die bij ons een eiken picknick tafel of ander product kopen, komen bij ons via hun kennissen en vrienden. De beste reclame die er is natuurlijk! Een enkeling zet een ‘beoordeling’ op onze website, en daar zijn we ook blij mee. Hier zetten we er een paar op een rijtje:

Puur vakwerk en korte levertijd. Prettig zaken doen met dit bedrijf.

Tafel heeft een goede zithoogte en werd geleverd met een duidelijke montagehandleiding. Fluitje van een cent om ‘m in elkaar te zetten. Tafel voelt zeer degelijk en is mooi afgewerkt. Erg goed op de hoogte gehouden van mijn bestelling.

Mooie tafel. Makkelijk in elkaar te zetten door het goede voorbereidende werk in de werkplaats

Alleen online? Of ook een fysieke winkel?

Natuurlijk kun je ook grote picknicktafels prima online bestellen. Je kijkt naar de afmetingen, de prijzen, de reviews en je bestelt. Maar het kan zijn dan je ‘m ook gewoon even wilt kunnen zien voordat je ‘m koopt. Want eerlijk is eerlijk, het kan een prijzige ankoop zijn waar je heel wat jaren mee vooruit wilt. Dan wil je gewoon zeker weten dat je iets goed in huis haalt. Daarom ben je bij ons gewoon welkom om even langs te komen. Neem een kijkje en overtuig jezelf van de kwaliteit van onze tafels en andere producten.

Heb je nog vragen, of wil je inderdaad een keer langs komen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Houten picknicktafel

Houten Picknicktafel

Wanneer je op zoek naar een houten picknicktafel dan zijn er een aantal overwegingen die je kunt maken. Selecteer je op prijs? Of kwaliteit? Welke afmeting heb je nodig, en wat past in je tuin? En houtsoorten natuurlijk. Zoek je een eiken picknicktafel, of is douglas of een goedkopere houtsoort ook prima? 

Houten picknicktafel kopen, waar let je op?

eiken picknicktafel
Stevige eiken picknicktafel van 2,5 meter

Lekker buiten eten aan je houten picknicktafel in de zomer, en dan heerlijk natafelen met vrienden en familie. Dat is toch waar je aan denkt bij picknicktafels. Ontspannen ontbijten in de tuin, een heerlijk uitgebreide lunch met je kids en hun speelvriendjes. Of juist een BBQ die de hele avond duurt. Met zulke momenten wil je comfortabel kunnen zitten. Met voldoende ruimte, een prettige zithoogte, en vooral niet de angst dat de tafel het begeeft als er nog één persoon aanschuift. Dus waar let je nou op bij het aanschaffen van een goede houten picknick tafel? We zetten een paar dingen voor je op een rijtje.

De afmetingen van je picknick tafel

Als je met een verkoper gaat praten zal dit toch de eerste vraag zijn “Welke afmeting heb je in gedachten?” Picknicktafels zijn er natuurlijk in heel veel soorten en maten. Welke maat je kiest is afhankelijk van de ruimte die je in je tuin hebt. Daarnaast is het aantal personen dat aan je picknick tafel zit ook bepalend voor welke maat je zoekt.

Over het algemeen variëren picknicktafels in lengte tussen de 1,5 meter (de lengte van een kinderpicknicktafel) en 3,5 meter (het grootste model, picknicktafel voor 12 personen). Een goede vuistregel is bijvoorbeeld:

Een gemiddelde picknicktafel heeft een hoogte van 1.55 meter. Daarmee heb je een prima hoogte om te zitten, en zowel voor volwassenen als voor iets oudere kinderen is de afstand tot het tafelblad prettig. De kinderpicknicktafels zijn 30 centimeter lager dan de ‘volwassen’ tafels.

Het tafelblad is zo’n 75 cm breed. Dat is prettig voor een compacte zithoek in de tuin, maar geeft ook voldoende ruimte voor borden, bekers en pannen op tafel.

De kwaliteit van het hout

Hoe weet je nou dat de kwaliteit van je houten picknicktafel in orde is? Het hangt natuurlijk af van je verwachtingen, en misschien van je budget, maar over het algemeen koop je een picknick tafel voor een wat langere termijn. Het is toch zonde om na 2 of 3 jaar te constateren dat je alweer een nieuwe moet aanschaffen.

Wij hebben gekozen om alleen picknicktafels aan te bieden die gemaakt zijn van eikenhout. Daar hebben we goede redenen voor! Onze robuuste picknicktafels zijn gemaakt van ca. 5 cm dik eikenhout, en gaan daardoor tot wel 10+ jaar mee! Onze stevige eiken picknicktafels en andere meubels worden ontworpen en handgemaakt in onze timmerfabriek in Midden-Nederland. Geen import, maar degelijk Hollands vakwerk.

Eikenhout staat bekend als zeer sterk en weerbestendig. Natuurlijk zal eikenhout wat verkleuren, maar dat maakt het alleen maar meer ‘echt’.

Duurzame producten

Gelukkig is het niet langer alleen maar een rage. Duurzaamheid is, zowel voor klanten als producten, echt iets dat hoog op de agenda staat. Want samen hebben we een verantwoordelijkheid om ook goed met onze bossen om te gaan. Let dus bij de aankoop van een picknicktafel ook op ‘hoe duurzaam is dit hout gekapt?’

Het hout dat we inkopen en gebruiken voor onder andere onze eiken picknicktafels is voorzien van de “A score” van NL Greenlabel. Een erg hoge score waar we trots op zijn.

Gemakkelijke montage

Het is altijd fijn wanneer de tafel eenmaal staat, maar we weten dat het soms best een klus kan zijn om ‘m in elkaar te zetten! Een kant-en-klare tafel leveren is natuurlijk best weer wat extra geld. Met vervoer betaal je nou eenmaal voor de ruimte. Daarom is het gebruikelijk om picknicktafels als bouwpakket te leveren. Maar is dat in elkaar zetten niet te moeilijk?

Met onze eenvoudige 5-stappen handleiding met foto’s zet je de picknicktafel gegarandeerd binnen 10 minuten in elkaar! De poten en het blad hebben wij al gemonteerd en genummerd. Ook zijn de gaten al voorgeboord. Het enige dat je nodig hebt is een (schroef)boormachine. Kom je er niet uit? Neem dan contact op.

Wat zeggen klanten?

Bijna alles staat tegenwoordig online. Dus ook wat klanten over leveranciers zeggen. Wij zeggen dan ook vaak tegen onze klanten “je hoeft ons niet te geloven, geloof onze referenties”. De meeste mensen die bij ons een eiken picknick tafel of ander product kopen, komen bij ons via hun kennissen en vrienden. De beste reclame die er is natuurlijk! Een enkeling zet een ‘beoordeling’ op onze website, en daar zijn we ook blij mee. Hier zetten we er een paar op een rijtje:

Puur vakwerk en korte levertijd. Prettig zaken doen met dit bedrijf.

Tafel heeft een goede zithoogte en werd geleverd met een duidelijke montagehandleiding. Fluitje van een cent om ‘m in elkaar te zetten. Tafel voelt zeer degelijk en is mooi afgewerkt. Erg goed op de hoogte gehouden van mijn bestelling.

Mooie tafel. Makkelijk in elkaar te zetten door het goede voorbereidende werk in de werkplaats

Alleen online? Of ook een fysieke winkel?

Natuurlijk kun je ook picknicktafels prima online bestellen. Je kijkt naar de afmetingen, de prijzen, de reviews en je bestelt. Maar het kan zijn dan je ‘m ook gewoon even wilt kunnen zien voordat je ‘m koopt. Want eerlijk is eerlijk, het kan een prijzige ankoop zijn waar je heel wat jaren mee vooruit wilt. Dan wil je gewoon zeker weten dat je iets goed in huis haalt. Daarom ben je bij ons gewoon welkom om even langs te komen. Neem een kijkje en overtuig jezelf van de kwaliteit van onze tafels en andere producten.

Heb je nog vragen, of wil je inderdaad een keer langs komen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Corona update: Onze maatregelen

Corona Update: Onze maatregelen

Eikenpicknicktafel.nl blijft open en we leveren conform afspraken.

Wij maken uw picknicktafel graag voor u klaar en leveren deze bij uw voordeur af. Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen die zijn gesteld door het RIVM.

Wat u hiervan merkt:

  • Onze levertijden blijven hetzelfde
  • Ook in België wordt tot aan de deur geleverd
  • We proberen het klantcontact zoveel mogelijk te vermijden. We leveren uw bestelling zo dicht mogelijk bij uw voordeur en bellen aan.
  • De pakbon hoeft niet meer ondertekend te worden
  • Pinnen bij levering is tijdelijk niet mogelijk – indien u deze keuze hebt aangevinkt bij het bestellen nemen we contact met u op om de betaling online te voltooien

Bij vragen kunt u ons uiteraard bellen op 0343-234100 of per mail via .

 

Degelijke picknicktafel te koop

Degelijke  picknicktafel te koop

Wil je een degelijke picknicktafel voor jullie gezin of bedrijf voor jarenlang  zit plezier kopen? Bij ons ben je aan het juiste adres om Degelijke eiken picknicktafels te kopen! Wij verkopen voornamelijk aan particulieren, bedrijven en horeca die onze hoge kwaliteit en afwerking waarderen. In onze webshop vind je alle modellen en actuele prijzen. Staat jouw keuze er niet bij? Geen nood! Wij leveren ook maatwerk. Neem even contact op. Vanzelfsprekend leveren wij door heel Nederland.

robuuste picknicktafel te koop

Dit maakt onze Stevige picknicktafels uniek

Eikenhout is een duurzame en robuuste houtsoort. Dat moet je toch aanspreken? Het voordeel is dat dit hout gewoon in Nederland groeit en niet, zoals bijvoorbeeld hardhout, geïmporteerd hoeft te worden. Qua levensduur mag je van eiken veel verwachten: onze picknickbanken gaan in de praktijk 15 jaar of langer mee (geen garantie).

Onze stevige eiken picknicktafels worden ontworpen en handgemaakt in onze timmerfabriek in Gelderland (nabij Wijk bij Duurstede). Geen import, maar degelijk Hollands vakwerk! Onze picknicktafels worden gemaakt van 5 cm dik eikenhout en zijn in diverse lengtes en modellen beschikbaar. Het gewicht bedraagt ca. 150 KG tot 250 KG. Onze tafels worden extra glad afgewerkt. Bovendien zijn onze tafels veilig, omdat er geen uitstekende schroeven zichtbaar zijn. De picknicktafels worden gemaakt van inlands eikenhout (het meest stevige eikenhout dat beschikbaar is). Kortom, een uitstekende keuze als je een duurzaam alternatief zoekt voor een hardhouten picknicktafel!

Levertijd eiken picknicktafels

Bestellingen bezorgen wij doorgaans binnen 2 tot 3 weken. Wij nemen contact met je op om samen een afleverafspraak in te plannen. Hierdoor weet je zeker dat je aanwezig bent om ons mooie product in ontvangst te nemen.

boomstam picknicktafel webshop

(meer…)

Robuuste picknicktafel te koop

Robuuste picknicktafel te koop

Wil je een robuuste picknicktafel voor jullie gezin of bedrijf voor jarenlang kopen? Bij ons ben je aan het juiste adres om stevige eiken picknicktafels te kopen! Wij verkopen voornamelijk aan particulieren, bedrijven en horeca die onze hoge kwaliteit waarderen. In onze webshop vind je alle modellen en actuele prijzen. Staat jouw keuze er niet bij? Geen nood! Wij leveren ook maatwerk. Neem even contact op. Vanzelfsprekend leveren wij door heel Nederland.

robuuste picknicktafel te koop

Dit maakt onze robuuste picknicktafels uniek

Eikenhout is een duurzame en robuuste houtsoort. Dat moet je toch aanspreken? Het voordeel is dat dit hout gewoon in Nederland groeit en niet, zoals bijvoorbeeld hardhout, geïmporteerd hoeft te worden. Qua levensduur mag je van eiken veel verwachten: onze picknickbanken gaan in de praktijk 15 jaar of langer mee (geen garantie).

Onze stevige eiken picknicktafels worden ontworpen en handgemaakt in onze timmerfabriek in Gelderland (nabij Wijk bij Duurstede). Geen import, maar degelijk Hollands vakwerk! Onze picknicktafels worden gemaakt van 5 cm dik eikenhout en zijn in diverse lengtes en modellen beschikbaar. Het gewicht bedraagt ca. 150 KG tot 250 KG. Onze tafels worden extra glad afgewerkt. Bovendien zijn onze tafels veilig, omdat er geen uitstekende schroeven zichtbaar zijn. De picknicktafels worden gemaakt van inlands eikenhout (het meest stevige eikenhout dat beschikbaar is). Kortom, een uitstekende keuze als je een duurzaam alternatief zoekt voor een hardhouten picknicktafel!

Levertijd eiken picknicktafels

Bestellingen bezorgen wij doorgaans binnen 2 tot 3 weken. Wij nemen contact met je op om samen een afleverafspraak in te plannen. Hierdoor weet je zeker dat je aanwezig bent om ons mooie product in ontvangst te nemen.

boomstam picknicktafel webshop

(meer…)