Houten Picknicktafel

Wanneer je op zoek naar een houten picknicktafel dan zijn er een aantal overwegingen die je kunt maken. Selecteer je op prijs? Of kwaliteit? Welke afmeting heb je nodig, en wat past in je tuin? En houtsoorten natuurlijk. Zoek je een eiken picknicktafel, of is douglas of een goedkopere houtsoort ook prima? 

Houten picknicktafel kopen, waar let je op?

eiken picknicktafel
Stevige eiken picknicktafel van 2,5 meter

Lekker buiten eten aan je houten picknicktafel in de zomer, en dan heerlijk natafelen met vrienden en familie. Dat is toch waar je aan denkt bij picknicktafels. Ontspannen ontbijten in de tuin, een heerlijk uitgebreide lunch met je kids en hun speelvriendjes. Of juist een BBQ die de hele avond duurt. Met zulke momenten wil je comfortabel kunnen zitten. Met voldoende ruimte, een prettige zithoogte, en vooral niet de angst dat de tafel het begeeft als er nog één persoon aanschuift. Dus waar let je nou op bij het aanschaffen van een goede houten picknick tafel? We zetten een paar dingen voor je op een rijtje.

De afmetingen van je picknick tafel

Als je met een verkoper gaat praten zal dit toch de eerste vraag zijn “Welke afmeting heb je in gedachten?” Picknicktafels zijn er natuurlijk in heel veel soorten en maten. Welke maat je kiest is afhankelijk van de ruimte die je in je tuin hebt. Daarnaast is het aantal personen dat aan je picknick tafel zit ook bepalend voor welke maat je zoekt.

Over het algemeen variëren picknicktafels in lengte tussen de 1,5 meter (de lengte van een kinderpicknicktafel) en 3,5 meter (het grootste model, picknicktafel voor 12 personen). Een goede vuistregel is bijvoorbeeld:

Een gemiddelde picknicktafel heeft een hoogte van 1.55 meter. Daarmee heb je een prima hoogte om te zitten, en zowel voor volwassenen als voor iets oudere kinderen is de afstand tot het tafelblad prettig. De kinderpicknicktafels zijn 30 centimeter lager dan de ‘volwassen’ tafels.

Het tafelblad is zo’n 75 cm breed. Dat is prettig voor een compacte zithoek in de tuin, maar geeft ook voldoende ruimte voor borden, bekers en pannen op tafel.

De kwaliteit van het hout

Hoe weet je nou dat de kwaliteit van je houten picknicktafel in orde is? Het hangt natuurlijk af van je verwachtingen, en misschien van je budget, maar over het algemeen koop je een picknick tafel voor een wat langere termijn. Het is toch zonde om na 2 of 3 jaar te constateren dat je alweer een nieuwe moet aanschaffen.

Wij hebben gekozen om alleen picknicktafels aan te bieden die gemaakt zijn van eikenhout. Daar hebben we goede redenen voor! Onze robuuste picknicktafels zijn gemaakt van ca. 5 cm dik eikenhout, en gaan daardoor tot wel 10+ jaar mee! Onze stevige eiken picknicktafels en andere meubels worden ontworpen en handgemaakt in onze timmerfabriek in Midden-Nederland. Geen import, maar degelijk Hollands vakwerk.

Eikenhout staat bekend als zeer sterk en weerbestendig. Natuurlijk zal eikenhout wat verkleuren, maar dat maakt het alleen maar meer ‘echt’.

Duurzame producten

Gelukkig is het niet langer alleen maar een rage. Duurzaamheid is, zowel voor klanten als producten, echt iets dat hoog op de agenda staat. Want samen hebben we een verantwoordelijkheid om ook goed met onze bossen om te gaan. Let dus bij de aankoop van een picknicktafel ook op ‘hoe duurzaam is dit hout gekapt?’

Het hout dat we inkopen en gebruiken voor onder andere onze eiken picknicktafels is voorzien van de “A score” van NL Greenlabel. Een erg hoge score waar we trots op zijn.

Gemakkelijke montage

Het is altijd fijn wanneer de tafel eenmaal staat, maar we weten dat het soms best een klus kan zijn om ‘m in elkaar te zetten! Een kant-en-klare tafel leveren is natuurlijk best weer wat extra geld. Met vervoer betaal je nou eenmaal voor de ruimte. Daarom is het gebruikelijk om picknicktafels als bouwpakket te leveren. Maar is dat in elkaar zetten niet te moeilijk?

Met onze eenvoudige 5-stappen handleiding met foto’s zet je de picknicktafel gegarandeerd binnen 10 minuten in elkaar! De poten en het blad hebben wij al gemonteerd en genummerd. Ook zijn de gaten al voorgeboord. Het enige dat je nodig hebt is een (schroef)boormachine. Kom je er niet uit? Neem dan contact op.

Wat zeggen klanten?

Bijna alles staat tegenwoordig online. Dus ook wat klanten over leveranciers zeggen. Wij zeggen dan ook vaak tegen onze klanten “je hoeft ons niet te geloven, geloof onze referenties”. De meeste mensen die bij ons een eiken picknick tafel of ander product kopen, komen bij ons via hun kennissen en vrienden. De beste reclame die er is natuurlijk! Een enkeling zet een ‘beoordeling’ op onze website, en daar zijn we ook blij mee. Hier zetten we er een paar op een rijtje:

Puur vakwerk en korte levertijd. Prettig zaken doen met dit bedrijf.

Tafel heeft een goede zithoogte en werd geleverd met een duidelijke montagehandleiding. Fluitje van een cent om ‘m in elkaar te zetten. Tafel voelt zeer degelijk en is mooi afgewerkt. Erg goed op de hoogte gehouden van mijn bestelling.

Mooie tafel. Makkelijk in elkaar te zetten door het goede voorbereidende werk in de werkplaats

Alleen online? Of ook een fysieke winkel?

Natuurlijk kun je ook picknicktafels prima online bestellen. Je kijkt naar de afmetingen, de prijzen, de reviews en je bestelt. Maar het kan zijn dan je ‘m ook gewoon even wilt kunnen zien voordat je ‘m koopt. Want eerlijk is eerlijk, het kan een prijzige ankoop zijn waar je heel wat jaren mee vooruit wilt. Dan wil je gewoon zeker weten dat je iets goed in huis haalt. Daarom ben je bij ons gewoon welkom om even langs te komen. Neem een kijkje en overtuig jezelf van de kwaliteit van onze tafels en andere producten.

Heb je nog vragen, of wil je inderdaad een keer langs komen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Houten picknicktafel