OVER TIM – eigenaar van eikenpicknicktafel.nl

Het idee…

Voor mijn bedrijf en klant was ik op zoek naar een stevige en mooie picknicktafel. Ik was de “bouwmarktkwaliteit” zat.

Zo moeilijk moet het toch niet zijn om een robuuste picknicktafel te kopen? Eentje die niet na 2 jaar uit elkaar valt of begint te rotten omdat het uit dun of slecht hout bestaat?

Ook vond ik het belangrijk dat de picknicktafel in Nederland gemaakt was. Geen “importkwaliteit”, maar gewoon degelijk Hollands vakwerk. Ik vind het tevens belangrijk om de lokale ondernemer te ondersteunen en hecht belang aan ambachtelijke beroepen. Daarbij speelt de impact op het milieu voor mij ook een grote rol om (geïmpregneerd hout) niet te willen importeren als we in Nederland of vlak over de grens in Duitsland mooie robuuste boomstammen kunnen kopen.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik enkele bedrijven tegen die picknicktafels aanbieden, maar wat ik zag was slechte kwaliteit, geïmporteerde picknicktafels en geïmpregneerd hout. Kortom, niets voor mij!

Zo staan we er voor in 2017

Dit was voor mij de reden om mij te gaan verdiepen in stevige picknicktafels. Later ben ik dit gaan uitbreiden met andere meubelen zoals tuintafels en binnentafels met een stalen frame. En dat is snel gegaan… Inmiddels heb ik diverse webshops waarin je (maatwerk) meubelen kunt kopen en lever ik samen met mijn team door heel Nederland, België en Duitsland vanuit onze zagerij.

picknicktafel maken
Picknicktafel maken, meten is weten.

Wij doen dingen anders:

1. De klant

  • Tevreden klanten zijn ons beste visitekaartje. Wij kunnen wel zeggen dat we goed zijn, maar we hebben liever dat jij dat voor ons zegt op een verjaardag. Daarin gaan we ver…
   De meeste klanten krijgen wij van mond tot mond reclame (eigenlijk hadden we niets eens een webshop nodig…)

2. Het team

   • Wij werken met veel plezier aan onze tafels. Wij geloven dat onze klanten dat (terug) zien in onze tafels. Maak je geen zorgen, de timmerman graveert geen smileys in jouw tafel 😉
   • Wij werken zoveel mogelijk met een vast team. Daarom zijn we op elkaar ingespeeld en kennen we elkaars sterken punten. In het hoogseizoen maken wij zoveel mogelijk gebruik van vaste inhuurkrachten.
picknicktafel met de hand maken
picknicktafel met de hand maken

3. Producten

  • Wij hebben geen massa productie. Elk product, wat het ook is, is maatwerk en dus uniek. Overigens kunnen wij in overleg wel grotere series produceren. Dat doen we regelmatig, bijvoorbeeld voor kantoorinrichtingen, horeca of scholen.
  • Wij hebben onze eigen houtzagerij waar we het hout vers van de stam kunnen zagen. Daarom werken wij uitsluitend met het beste hout dat er beschikbaar is.
  • Wij staan bekend om onze hoge kwaliteit en creatieve klantenservice en vakmannen.
  • Wij hebben het volledige productieproces in eigen beheer en leveren graag maatwerk.
  • Denken wij dat je iets héél bijzonders besteld? Of we kunnen het echt niet maken? Dan nemen we gewoon even contact met je op. We checken al onze orders handmatig en denken graag in oplossingen.
Picknicktafels met de hand gemaakt in onze werkplaats
Picknicktafels met de hand gemaakt in onze werkplaats

 

Aluminium frame lassen voor picknicktafel
Aluminium frame lassen voor picknicktafel (dit doen we gewoon met de hand in Gelderland)