Picknicktafel eiken

Zoek je een picknicktafel eiken? Dan zijn er een aantal overwegingen die je kunt maken. Allereerst de houtsoort natuurlijk. Waarom is een eiken picknicktafel nou zo goed en zo populair? En welke maat tafel heb je eigenlijk nodig? Hoeveel mensen moeten er aan kunnen zitten, en wat past in je tuin? En de prijs-kwaliteit verhouding speelt natuurlijk ook mee. Genoeg overwegingen om te maken, daarom helpejn we je graag een handje!

Een eiken picknicktafel kopen, een goede keuze?

Zeker wanneer het zomerse weer begint te komen is buiten eten al gauw iets waar we aan denken. Lekker genieten van het ontbijt in de zon. Of juist lekker bbq’en met vrienden, en daarna genieten van een wijntje op een zwoele zomeravond. Een stevige picknicktafel is dan natuurlijk ideaal. Vanwege de stevigheid, de ruimte, het gemak, en het comfort. Met genoeg zitplaatsen en een goede zithoogte. Een groot voordeel van een eikenhouten picknicktafel is natuurlijk de stabiliteit, betrouwbaarheid. Je weet misschien pas echt hoe belangrijk dat is wanneer je wel eens aan een picknicktafel van goedkoper hout hebt gezeten.

Dus waar let je nou op bij het aanschaffen van een eiken picknick tafel? Dit zijn een paar afwegingen:

De kwaliteit van het eiken

Kiezen voor eiken hout is kiezen voor een sterke en stabiele picknicktafel. Met eiken kun je nog jarenlang onbezorgd genieten van je picknicktafel! Natuurlijk kun je kiezen voor andere goedkopere houtsoorten, maar dan lever je al gauw in op kwaliteit. Onze ervaring? ‘Goedkoop’ is toch echt vaak ‘duurkoop’, zeker als je er na een paar jaar achterkomt dat je alweer een nieuwe tafel nodig hebt.

Bij eikenpicknicktafel.nl hebben we er daarom voor gekozen om alleen picknicktafels te verkopen die gemaakt zijn van het beste eikenhout. Onze robuuste picknicktafels zijn gemaakt van 5 cm dik eiken planken en gaan daardoor tot wel langer dan 10 jaar mee! Al onze eiken picknicktafels en meubels worden ontworpen en handgemaakt in onze timmerfabriek in Midden-Nederland. Geen import dus, maar echt degelijk Hollands vakmanschap.

Eiken staat alom bekend als een zeer sterke en weerbestendige houtsoort. Natuurlijk zal na verloop van tijd eikenhout wat verkleuren, maar dat maakt het alleen maar meer ‘puur natuur’ qua uitstraling.

Duurzame picknicktafels van eikenhout

Kwaliteit staat bij ons altijd voorop. Gelukkig kunnen we dat uitstekend combineren  met onze wens om duurzaam te werken. We noemen onze picknicktafels dan ook, gerust en met trots, duurzame picknicktafels. Het eiken dat we inkopen en gebruiken voor onder andere onze eiken picknicktafels is voorzien van de “A score” van NL Greenlabel. Een topscore waar we blij mee zijn!

De afmeting van je picknick tafel

Bij het zoeken naar de juiste picknicktafel speelt de afmeting natuurlijk ook een grote rol. Welke maat picknickbank je kiest is onder andere afhankelijk van de ruimte die je in je tuin hebt. Daarnaast is het aantal personen dat aan je picknick tafel zit ook bepalend.

Wij verkopen eiken picknicktafels tussen de 1,5 meter en 3,5 meter. Dit zijn onze standaard afmetingen:

Onze picknicktafels hebben een hoogte van 1.55 meter. Dat is een prima hoogte om te zitten. Zowel voor volwassenen als voor iets oudere kinderen is de afstand tot het tafelblad prettig. Voor de kleinere kids die hun eigen tafel willen hebben verkopen we speciale kinderpicknicktafels. Deze zijn 30 centimeter lager dan de gewone tafels.

Het tafelblad van onze picknicktafels is ca. 75 cm breed. Dat is prettig voor een comfortabele zit en geeft voldoende ruimte voor borden, bekers en pannen op tafel.

Wanneer je hulp nodig hebt met het beslissen van welke afmeting het beste past voor jullie, dan helpen we natuurlijk graag. Neem even contact op, of maak een afspraak om langs te komen.

Eenvoudig zelf monteren

Het is altijd fijn wanneer de picknicktafel eenmaal staat, maar we weten dat het soms best een klus kan lijken om ‘m in elkaar te zetten! Met onze eenvoudige 5-stappen handleiding met foto’s zet je de picknicktafel gegarandeerd binnen 10 minuten in elkaar. De poten en het blad hebben wij al gemonteerd en genummerd. Ook zijn de gaten al voorgeboord. Het enige dat je nodig hebt is een (schroef)boormachine. Kom je er niet uit? Neem dan contact op.

Wat zeggen onze klanten?

De meeste mensen die bij ons een eikenhouten picknicktafel kopen, komen bij ons via hun kennissen en vrienden. De beste reclame die er is natuurlijk! Een enkeling zet een ‘beoordeling’ op onze website, en daar zijn we ook blij mee. Hier zetten we er een paar op een rijtje:

Puur vakwerk en korte levertijd. Prettig zaken doen met dit bedrijf.

Tafel heeft een goede zithoogte en werd geleverd met een duidelijke montagehandleiding. Fluitje van een cent om ‘m in elkaar te zetten. Tafel voelt zeer degelijk en is mooi afgewerkt. Erg goed op de hoogte gehouden van mijn bestelling.

Mooie tafel. Makkelijk in elkaar te zetten door het goede voorbereidende werk in de werkplaats

Kijken voor je koopt?

Natuurlijk kun je ook eiken picknicktafels prima online bij ons bestellen. Je kijkt naar de afmetingen, de prijzen, de reviews en je bestelt. Maar het kan zijn dan je alles ook eerst even wilt bekijken voordat je koopt. Want eerlijk is eerlijk, het kan een prijzige aankoop zijn waar je heel wat jaren mee vooruit wilt. Dan wil je wel zeker weten dat je iets goed in huis haalt.

Daarom ben je bij ons van harte welkom om langs te komen. Neem een kijkje en overtuig jezelf van de kwaliteit van onze tafels en andere producten.

Heb je nog vragen, of wil je inderdaad een keer langs komen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Picknicktafel eiken