Grote picknicktafel

Wanneer je op zoek naar een grote picknicktafel dan zijn er een aantal overwegingen die je kunt maken. Welke afmeting heb je nodig? Hoeveel mensen moeten erop kunnen zitten, en wat past in je tuin? Is de prijs doorslaggevend? Of juist de kwaliteit?  En welke houtsoort heeft je voorkeur? Zoek je een eiken picknicktafel, of is douglas of een andere goedkopere houtsoort ook prima? 

Een grote picknicktafel kopen, waar let je op?

Grote stevige picknicktafel van 3 meter
Grote stevige picknicktafel van 3 meter

Lekker buiten eten aan een flink grote picknicktafel in de zomer. En daarna heerlijk natafelen met vrienden en familie. Dat is toch waar je aan denkt bij picknicktafels. Ontspannen ontbijten in de tuin, een heerlijk uitgebreide lunch met je kids en hun speelvriendjes. Of juist een BBQ die de hele avond duurt. Met zulke momenten wil je comfortabel kunnen zitten. Liefst aan een grote picknicktafel. Met genoeg ruimte en een goede zithoogte. En vooral niet de angst dat de tafel het begeeft als er nog één iemand gaat zitten.

Dus waar let je nou op bij het aanschaffen van een grote houten picknick tafel? We zetten een paar dingen voor je op een rijtje.

De afmeting van je picknick tafel

Als je zoekt naar ‘groot’, welke afmeting bedoel je dan precies? Picknicktafels zijn er natuurlijk in heel veel soorten en maten. Welke maat je kiest is afhankelijk van de ruimte die je in je tuin hebt. Daarnaast is het aantal personen dat aan je picknick tafel zit ook bepalend voor welke maat je zoekt.

Over het algemeen variëren picknicktafels in lengte tussen de 1,5 meter (de lengte van een kinderpicknicktafel) en 3,5 meter (het grootste model, picknicktafel voor 12 personen). Een goede vuistregel is bijvoorbeeld:

Een gemiddelde picknicktafel heeft een hoogte van 1.55 meter. Daarmee heb je een prima hoogte om te zitten, en zowel voor volwassenen als voor iets oudere kinderen is de afstand tot het tafelblad prettig. De kinderpicknicktafels zijn 30 centimeter lager dan de ‘volwassen’ tafels.

Het tafelblad is zo’n 75 cm breed. Dat is prettig voor een compacte zithoek in de tuin, maar geeft ook voldoende ruimte voor borden, bekers en pannen op tafel. Een lekker ruimte picknicktafel is minimaal 3 meter breed en bied dus ruimte aan zo’n 10 personen. Wil je liever nog groter, dan kies je voor het mdoel van 3,5 meter. Daar kun je dan zo’n 12 mensen aan kwijt.

De kwaliteit van het hout

Hoe weet je nou dat de kwaliteit van je grote houten picknicktafel voldoende is? Een en ander hangt natuurlijk af van de verwachtingen, en misschien van het budget. Maar over het algemeen koop je een picknick tafel voor een wat langere termijn. Het is toch zonde om na een paar jaar te moeten constateren dat je alweer een nieuwe nodig hebt.

Bij eikenpicknicktafel.nl hebben we gekozen om alleen picknicktafels te verkopen die gemaakt zijn van eikenhout. Onze robuuste picknicktafels zijn gemaakt van ca. 5 cm dik eikenhout, en gaan daardoor tot wel 10+ jaar mee! Onze stevige eiken picknicktafels en andere meubels worden ontworpen en handgemaakt in onze timmerfabriek in Midden-Nederland. Geen import, maar degelijk Hollands vakwerk.

Eikenhout staat bekend als zeer sterk en weerbestendig. Natuurlijk zal eikenhout wat verkleuren, maar dat maakt het alleen maar meer ‘echt’.

Duurzame picknicktafels

Gelukkig is het niet langer alleen maar een rage. Duurzaamheid is, zowel voor klanten als producten, echt iets dat hoog op de agenda staat. Want samen hebben we een verantwoordelijkheid om ook goed met onze bossen om te gaan. Let dus bij de aankoop van een picknicktafel ook op ‘hoe duurzaam is dit hout gekapt?’

Het hout dat we inkopen en gebruiken voor onder andere onze eiken picknicktafels is voorzien van de “A score” van NL Greenlabel. Een erg hoge score waar we trots op zijn.

Eenvoudige montage

Het is altijd fijn wanneer de tafel eenmaal staat, maar we weten dat het soms best een klus kan zijn om ‘m in elkaar te zetten! Zeker een grote picknicktafel kan best lastig zijn om in elkaar te zetten!

Met onze eenvoudige 5-stappen handleiding met foto’s zet je de picknicktafel gegarandeerd binnen 10 minuten in elkaar! De poten en het blad hebben wij al gemonteerd en genummerd. Ook zijn de gaten al voorgeboord. Het enige dat je nodig hebt is een (schroef)boormachine. Kom je er niet uit? Neem dan contact op.

Wat zeggen onze klanten?

Bijna alles staat tegenwoordig online. Dus ook wat klanten over leveranciers zeggen. Wij zeggen dan ook vaak tegen onze klanten “je hoeft ons niet te geloven, geloof onze referenties”. De meeste mensen die bij ons een eiken picknick tafel of ander product kopen, komen bij ons via hun kennissen en vrienden. De beste reclame die er is natuurlijk! Een enkeling zet een ‘beoordeling’ op onze website, en daar zijn we ook blij mee. Hier zetten we er een paar op een rijtje:

Puur vakwerk en korte levertijd. Prettig zaken doen met dit bedrijf.

Tafel heeft een goede zithoogte en werd geleverd met een duidelijke montagehandleiding. Fluitje van een cent om ‘m in elkaar te zetten. Tafel voelt zeer degelijk en is mooi afgewerkt. Erg goed op de hoogte gehouden van mijn bestelling.

Mooie tafel. Makkelijk in elkaar te zetten door het goede voorbereidende werk in de werkplaats

Alleen online? Of ook een fysieke winkel?

Natuurlijk kun je ook grote picknicktafels prima online bestellen. Je kijkt naar de afmetingen, de prijzen, de reviews en je bestelt. Maar het kan zijn dan je ‘m ook gewoon even wilt kunnen zien voordat je ‘m koopt. Want eerlijk is eerlijk, het kan een prijzige ankoop zijn waar je heel wat jaren mee vooruit wilt. Dan wil je gewoon zeker weten dat je iets goed in huis haalt. Daarom ben je bij ons gewoon welkom om even langs te komen. Neem een kijkje en overtuig jezelf van de kwaliteit van onze tafels en andere producten.

Heb je nog vragen, of wil je inderdaad een keer langs komen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Grote picknicktafel